Δελτίου τύπου της Ο.Ε. του συνεδρίου: Η Βιολογία στην Εκπαίδευση


Αγαπητοί κ. Διευθυντές,
Αγαπητοί  εκπαιδευτικοί  διδάσκοντες  το  μάθημα  της  Βιολογίας  στο  Λύκειο,
παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους μαθητές του σχολείου σας ότι στο πλαίσιο του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου:
«Η Βιολογία στην Εκπαίδευση»,
περιλαμβάνεται στρογγυλή τράπεζα  που τιτλοφορείται:
«Οι μαθητές ρωτούν τους ερευνητές»
Στο πλαίσιο αυτής της τράπεζας οι μαθητές μας, οι ίδιοι μαθητές που τιμούν με τη μεγάλη συμμετοχή τους τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας και έχουν ήδη αποσπάσει βραβεία στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, ερευνητές Βιοεπιστήμονες, προκειμένου να:
  • υποβάλουν ερωτήματα που σχετίζονται με τις προόδους των Βιοεπιστημών στη χώρα μας και τα διαφορετικά επιστημονικά πεδία στα οποία επιτυγχάνονται,
  • πληροφορηθούν το αντικείμενο εργασίας, τις επαγγελματικές και επιστημονικές προοπτικές των Βιοεπιστημόνων στη χώρα μας, καθώς και να
  • υποβάλουν ερωτήματα που αφορούν σε προεκτάσεις της σχολικής ύλης, αλλά και  σε ανακαλύψεις και επιτεύγματα που τροποποιούν διαρκώς, το δραστικά και συναρπαστικά μεταβαλλόμενο τοπίο της σύγχρονης Βιολογίας.
Η συζήτηση αφορά τους μαθητές όλων τάξεων του Λυκείου και τις απαντήσεις στους μαθητές μας θα δώσουν ερευνητές Βιοεπιστήμονες με διακεκριμένη συμβολή στο επιστημονικό πεδίο στο οποίο δραστηριοποιούνται, αλλά και γνώση της Β/θμιας εκπαίδευσης, του πλαισίου της και των αναγκών της, ως αποτέλεσμα της ενεργού σχέσης που έχουν αναπτύξει  με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Λυκείων μας.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 6, 7, 8 Απριλίου 2012  στο  Ίδρυμα Ευγενίδου  (Λεωφόρος Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο), ενώ η στρογγυλή τράπεζα: Οι μαθητές ρωτούν τους ερευνητές, θα πραγματοποιηθεί το
Σάββατο 7 Απριλίου, και ώρα 16:00.
Στους μαθητές που θα παραστούν στη συζήτηση θα δοθεί αναμνηστική βεβαίωση συμμετοχής.
Ο πρόεδρος της Π.Ε.Β.                                                           Ο πρόεδρος της Ο.Ε. του συνεδρίου
(Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων)

Μ. Παπαδάκης                                                                                        Θ. Καψάλης

Αθήνα 29/3/2012


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons