Ανάβει το ενδιαφέρον για μαθήματα βιολογίας

Το μάθημα της βιολογίας μοιάζει να είναι το κορυφαίο σε ζήτηση μεταξύ των μαθητών, τόσο αυτών της β’ λυκείου προπαρασκευαστικά εν όψει της τελευταίας χρονιάς στο σχολείο, όσο -κυρίως- και μεταξύ των μαθητών που σε λίγους μήνες θα δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Φαίνεται πως ο επαγγελματικός προσανατολισμός πλέον «δείχνει» ξεκάθαρα στη μαθητιώσα νεολαία πως το μέλλον ανήκει σε επαγγέλματα που άπτονται της εξειδίκευσης στη βιολογία, είτε αυτά αφορούν σε ιατρική, φαρμακευτική και έρευνα, είτε σε επαγγέλματα που έχουν σχέση με βιολογική καλλιέργεια, νέες τεχνολογίες καλλιέργειας, προσαρμογή στις νέες κλιματολογικές συνθήκες και γενικά όλα όσα έχουν να κάνουν με το μέλλον και η βιολογική έρευνα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ευζωία και γιατί όχι τη διαιώνιση του είδους.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ τα μαθήματα βιολογίας είναι για πολλούς μία βασική επιλογή μετά την αναγκαστική της ελληνικής γλώσσας και προφανώς η συνάρτηση του νέου συστήματος με την επαγγελματική προοπτική έχουν κάνει τη βιολογία hot επιλογή για μεγάλο μέρος της μαθητικής κοινότητας.

Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σύμφωνα με νέες μετρήσεις καταγράφεται ταχεία αύξηση της εκπαίδευσης από απόσταση (μέσω διαδικτύου) και ήδη αναπτύσσονται διάφορες πολιτικές για την αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την τηλεκπαίδευση που θα διευκολύνει και οικονομικά την οικογένεια στην παρούσα συγκυρία, με τα μαθήματα βιολογίας να έχουν και σε αυτόν τον τομέα μεγάλη ζήτηση.

Συγκεκριμένα εξετάζονται τρόποι ενθάρρυνσης στις σχολικές κοινότητες ώστε να ενσωματώσουν online οδηγίες ως μέρος του προγράμματος σπουδών για τους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς, δημιουργία εθνικών προτύπων ώστε το online περιεχόμενο να καταρτίζεται βάσει συγκεκριμένων απαιτήσεων για να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις , καθιέρωση ορισμένων μετρήσιμων προτύπων για βασικές καταμετρήσεις και εγγύηση ποιότητας, συνεχή παρακολούθηση για την ολοκλήρωση των μαθημάτων κ.α.

Ηλεκτρονική Φροντιστήριο Βιολογίας - biologiaonline.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons