«Μεταμορφώσεις: Ματιές στο κύτταρο της ύπαρξης»

Μια μοναδική εμπειρία συνάντησης της επιστήμης με την τέχνη προσφέρει στο κοινό η έκθεση φωτογραφίας της Μοριακής Βιολόγου Μίνας Γκούτη, με τίτλο: «Μεταμορφώσεις: Ματιές στο κύτταρο της ύπαρξης», που φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου, από 12 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2012.

Σαράντα φωτογραφίες που ελήφθησαν μέσω μικροσκοπίου αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν στον κόσμο των βλαστοκυττάρων και των κυττάρων του νευρικού συστήματος.

Κι όλα αυτά από την οπτική γωνία της τέχνης, αφού οι εντυπωσιακές φωτογραφίες της Μίνας Γκούτη μεταφράζουν τα επιστημονικά δεδομένα μέσα από τη γλώσσα της τέχνης της φωτογραφίας.

Πρόκειται για έναν ενδιαφέροντα διάλογο ανάμεσα στην τέχνη και στην επιστήμη, που δεν σταματά στην καλλιτεχνική αναπαραγωγή της πραγματικότητας. Η Μοριακή Βιολόγος και φωτογράφος Μίνα Γκούτη, φροντίζει με το κείμενό της σύντομα και περιεκτικά να παραθέσει, δίπλα από κάθε φωτογραφία την «επιστημονική της πραγματικότητα» με τρόπο απλό και κατανοητό.

Η έκθεση έχει ακόμη την τύχη να συμπληρωθεί από κείμενα σαράντα συγγραφέων-ποιητών-δημοσιογράφων-καθηγητών, που αφήνοντας την φαντασία τους ελεύθερη «αποδέσμευσαν» την εικόνα από το στενό επιστημονικό της πλαίσιο και της επέτρεψαν να ταξιδέψει στα δικά τους συγγραφικά μονοπάτια.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι: Τατιάνα Αβέρωφ, Σάσα Βούλγαρη, Εύη Γαρδίκη, Ματθαίος Γιωσαφάτ, Ελένη Γκίκα, Άρης Δαβαράκης, Aλέξανδρος Δαμουλιάνος, Στέφανος Δάνδολος, Σεμίνα Διγενή, Νίκος Δήμου, Νικος Θωμαϊδης, Μανώλης Kellis Καμβυσέλης, Κώστας Καναβούρης, Σοφία Kαναούτη, Μαρίνα Καραγάτση, Βασίλης Καραποστόλης, Μάνος Κοντολέων, Λευτέρης Κουσούλης, Μιχάλης Λεβέντης, Μίνα Μαρούγκα, Γιώργος Μαυρωτάς, Λένα Μερίκα, Τεύκρος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Μπουραντάς, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιάννης Ξανθούλης, Αλκυόνη Παπαδάκη, Σου Παπαδάκου, Γρηγόρης Πασχαλίδης, Διονύσης Σιμόπουλος, Ιωάννα Σουφλέρη, Αλέξης Σταμάτης, Άρης Σφακιανάκης, Δημήτρης Σωτάκης, Ευγένιος Τριβιζάς, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Ευγενία Φακίνου, Χρήστος Χωμενίδης και Θανάσης Χειμωνάς.

Αξίζει τέλος να τονιστεί, ότι η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Μήνα Ενημέρωσης για τις Νευροεπιστήμες», την ειδική σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνουν τον Μάρτιο 2012 τέσσερις φορείς. Πρόκειται για την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, το Ίδρυμα Ευγενίδου, την Ένωση Ελλήνων Βιοεπιστημόνων και την Ελληνική Εταιρεία μελέτης της Δ.Ε.Π.Υ.. Οι φορείς αυτοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και συντονιζόμενοι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Dana Alliance for Brain διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στο Ίδρυμα Ευγενίδου με στόχο να ενημερώσουν το Ελληνικό κοινό σχετικά με την πρόοδο των ερευνών για τον εγκέφαλο με τρόπο έγκυρο και ταυτόχρονα απλό και κατανοητό και να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στο ευρύ πεδίο των Νευροεπιστημών.

Διάρκεια Έκθεσης: 13 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2012
Ώρες λειτουργίας έκθεσης καθημερινά με ελεύθερη είσοδο: 10:30 π.μ. - 20:30 μ.μ.

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφ. Συγγρού 387
175 64 Π. Φάληρο
health.in.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons