Αλματώδης αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τη βιολογία

ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βορράς δείχνει το δρόμο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τις σχολές που προτιμούν οι νέοι εν όψει των φετινών εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΪ, σε αρκετά σχολεία της Θεσσαλονίκης κυριαρχεί η Βιολογία την οποία δηλώνει περίπου το 55% των μαθητών ως δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας (η ελληνική γλώσσα αναγκαστικά το πρώτο) και ακολουθούν τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής (περιλαμβάνεται σε περίπου 38%-40% των δηλώσεων των μαθητών).

Ο σύμβουλος Σταδιοδρομίας και διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης κύριος Χρήστος Αντωνίου σε συνέντευξη σε εφημερίδα της συμπρωτεύουσας έδωσε την εξήγησή του: «Οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης θεωρούν τη Βιολογία προσιτό και πιο εύκολο μάθημα. Παράλληλα, υπάρχει μία ανασφάλεια και ένας φόβος πολλών μαθητών για τα Μαθηματικά, παρότι ευνοούνται από τις διεξόδους που παρέχει το συγκεκριμένο μάθημα. Ο μαθητής που δηλώνει τη βιολογία έχει να επιλέξει επιπλέον 25-30 σχολές ΤΕΙ του 3ου Πεδίου Επιστημών Υγείας».

Είναι σαφές, πάντως, πως η στροφή των μαθητών στη βιολογία έχει να κάνει και με τις διαδρομές επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρει, μιας και μιλάμε για έναν τομέα ακόμα ουσιαστικά ανεξερεύνητο, με προοπτικές τέτοιες που ακόμα και ερευνητικά να ασχοληθεί κανείς να είναι σε θέση να καταξιωθεί πολύ ευκολότερα από οποιονδήποτε άλλο επιστημονικό κλάδο.

Στην παρούσα φάση, πάντως, τα παιδιά είναι πολύ αγχωμένα για το μέλλον τους και αναζητούν σε σχολές που οδηγούν σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση τη διέξοδο στην κρίση (στρατιωτικές, αστυνομίας, ακαδημίες εμπορικής ναυτιλίας κ.α.), αλλά η αλματώδης αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών της γ’ λυκείου για βιολογία και για σχολές που σχετίζονται με τη γεωργία είναι χαρακτηριστικό πςω το μέλλον το βλέπουν στην ύπαιθρο ή, το εργαστήριο και τη βιολογική έρευνα!


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons