Μένουν στις πόλεις τους, επιλέγουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση


Σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει λόγω της οικονομικής κατάρρευσης στη χώρα μας οι οικογένειες που έχουν παιδιά που σπουδάζουν ή, ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις για να σπουδάσουν τα επόμενα έτη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ρεπορτάζ ημερήσιας εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη οι ελπίδες για τις οικογένειες είναι οι συντάξεις των παππούδων και των γιαγιάδων όπως χαρακτηριστικά είπε η μητέρα μαθήτριας της γ’ λυκείου στη δημοσιογράφο!

Οι υποψήφιοι στις εισαγωγικές εξετάσεις πλέον προτιμούν στις πρώτες θέσεις στα μηχανογραφικά τους να βάζουν τμήματα ΑΕΙ ή, ΤΕΙ που βρίσκονται εντός της πόλης τους για να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, μιας και το να μετακομίσουν και να στηρίξουν σπίτι σε άλλη πόλη μοιάζει πια όνειρο για τους περισσότερους! Η δραματική μείωση που έχει επέλθει στα εισοδήματα της μέσης ελληνικής οικογένειας δεν αφήνει περιθώρια στους γονείς να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε άλλη πόλη, ενώ ραγδαία αυξάνεται και η επιστροφή στις φοιτητικές εστίες και τη φοιτητική μέριμνα!

Άλλος τρόπος για μείωση εξόδων ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν οι νέοι είναι η αλματώδης αύξηση του ενδιαφέροντος για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά και για υποβοήθηση της μελέτης με όπλο τη νέα τεχνολογία και το ηλεκτρονικό φροντιστήριο να παίρνει τη θέση των παραδοσιακών επίγειων φροντιστηρίων.

Από τη γ’ λυκείου και μετά τα έξοδα σπουδών αυξάνονται πολύ και οι οικογένειες δίνουν πραγματική μάχη για να αντεπεξέλθουν των δυσκολιών, την ίδια ώρα που η επιβίωση δεν είναι πια εξασφαλισμένη όπως στο πρόσφατο παρελθόν, η ανεργία έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις και όσοι εργάζονται έχουν υποστεί ιδιαίτερα μεγάλη περικοπή μισθού.
biologiaonline.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons