ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ: Προσανατολισμός στην πρόσβαση στη γ’ βάθμια εκπαίδευση και …τα ηλεκτρονικά φροντιστήρια!


Στο νέο σχολείο που οραματίζονται οι ιθύνοντες και όσοι σκέφτηκαν και συνέγραψαν το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο , οι τελικές εξετάσεις και για την πρώτη και δεύτερη τάξη του λυκείου (το ίδιο ουσιαστικά ισχύει και για τη Γ' λυκείου) θα διεξάγονται εντός του σχολείου με θέματα που θα τίθενται σε εθνικό επίπεδο. Κάτι που προσομοιάζει στις πάλαι ποτέ πανελλήνιες εξετάσει εισαγωγής στην γ’ βάθμια εκπαίδευση που ήσαν και αυτές που προσέδωσαν τεράστια σημασία στα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα!

Από την πρώτη τάξη του λυκείου αρχίζουν και οι αλλαγές, με τα μαθήματα να μειώνονται από 16 σε 8 και ομαδοποιήσεις όπως «Ελληνική Γλώσσα» για τα Αρχαία, τη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, «Μαθηματικά» για την Αλγεβρα και τη Γεωμετρία και «Φυσικές Επιστήμες» για τη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία που αποτελεί και το μάθημα του μέλλοντος για πολλούς!

Στη β’ λυκείου ξεκινούν οι επιλογές και ο συνολικός αριθμός των μαθημάτων μειώνεται σε 12 από τα 17 μέχρι σήμερα, ενώ στη γ’ λυκείου τα μαθήματα μειώνονται εκ νέου και από 16 γίνονται 10 και υπεισέρχονται νέοι τρόποι επιλογής από τους μαθητές όπως η εσωτερική συμβουλευτική για να καθοδηγείται κατάλληλα η μαθητιώσα νεολαία ως προς τη σύνθεση των μαθημάτων εκείνων που απαιτούν τα Τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ στα οποία επιθυμεί να εισαχθεί.

Τέλος, από τον Φεβρουάριο πια οι μαθητές θα υποβάλλουν ένα πρώτο μηχανογραφικό από όπου και θα προκύπτουν τα τμήματα χαμηλής ζήτησης και για τα οποία –ώ, του θαύματος- δεν θα απαιτούνται εισακτήριες εξετάσεις αλλά αυτές του απολυτηρίου και ο μέσος όρος βαθμών λυκείου. Το δε οριστικό μηχανογραφικό τους οι μαθητές θα υποβάλλουν μετά τις εισαγωγικές εξετάσεις, τον Ιούνη!

Γίνεται, λοιπόν, σαφές, πως δίχως την απαραίτητη εκπαίδευση και συνδρομή από έμπειρο στελεχιακό δυναμικό που θα βρίσκει ο μαθητής στα φροντιστήρια, η εισαγωγή σε επιθυμητό τμήμα αποτελεί κάτι σαν Λόττο. Το μόνο θετικό είναι πως ακόμα και αυτό το αγκυλωμένο κράτος ωθεί τους μαθητές στο να εγκαταλείψουν τα υψηλού κόστους παραδοσιακά φροντιστήρια και να στραφούν σε συνδυασμό και με το διαδίκτυο στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στο ηλεκτρονικό φροντιστήριο, στην αναζήτηση πηγών σε εγχώριες και διεθνείς ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και σε κάθε περίπτωση στον εκσυγχρονισμό της μελέτης.


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons