Μαθήματα Online vs παραδοσιακού τύπου μαθήματα

Η σύγκριση του online μαθήματος με ένα παραδοσιακού τύπου μάθημα είναι αναπόφευκτη, καθώς η τεχνολογία μας φέρνει ολοένα και περισσότερο αντιμέτωπους με τις νέες προκλίσεις. Τα μαθήματα online στέκονται απέναντί μας και μας προκαλούν. Μήπως έιναι πολύ καλό για να είναι αληθινό;;; μια συγκριτική αναφορά ίσως μας πείσει.


Το μεγαλύτερο και ίσως σημαντικότερο χαρακτηριστικό του online μαθήματος σίγουρα είναι ο εκμηδενισμός της απόστασης. Ο μαθητής μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε σημείο της γης, το ίδιο και ο καθηγητής, με την προϋπόθεση να υπάρχει δίκτυο εκεί που βρίσκεται έκαστος. Ιδιαίτερα τα παιδιά της επαρχίας έχουν διπλό όφελος καθώς διδάσκονται κάθε μάθημα από καθηγητή της ειδικότητάς του, αλλά και ως προς το χρόνο και το κόστος που απαιτούνται για τη μετακίνηση του μαθητή προς εύρεση του καθηγητή της αντίστοιχης ειδικότητας, κάτι το οποίο ισχύει και για τα παιδιά των μεγαλουπόλεων.


Ένα χαρακτηριστικό του παραδοσιακού μαθήματος που πολλοί υποστηρίζουν είναι η η άμεση επαφή του μαθητή με τον καθηγητή. Ακόμη και ο ήχος της κιμωλίας ή η σκόνη που αφήνει στα χέρια για κάποιους μπορεί να είναι αρκετά για να επιλέξουν ένα μάθημα παραδοσιακού τύπου. Εδώ βέβαια υπάρχει ένας ισχυρός αντίλογος. Οι νέες τεχνολογίες έχουν τρομερές δυνατότητες. Η ποιότητα της φωνής και της εικόνας του καθηγητή είναι τέλεια, οι HD οθόνες δεν μπορούν να συγκριθούν με τον κλασικό πίνακα, ενώ τη θέση της κιμωλίας έχει πάρει η ηλεκτρονική ταμπλέτα, με τη βοήθεια της οποίας ο καθηγητής λύνει ασκήσεις live, όπως ακριβώς θα έκανε και στον πίνακα της αίθουσας φροντιστηρίου ή στο τετράδιο του μαθητή σε ένα ιδιαίτερο μάθημα στο σπίτι. Μελέτες επίσης, έχουν δείξει ότι ο μαθητής συγκεντρώνεται καλύτερα βλέποντας εικόνες, υπογραμμισμένες ή επισημασμένες με άλλες τεχνικές τις βασικές έννοιες της κάθε θεματικής ενότητας. Η παρουσίαση επίσης του μαθήματος υπερισχύει όχι μόνο στη συγκέντρωση του μαθητή, αλλά και στο χρόνο διδασκαλίας που απαιτείται για να μεταδώσει ο καθηγητής τις νέες γνώσεις στο μαθητή.
Την αμεσότητα καθηγητή – μαθητή συμπληρώνει η άμεση μεταφορά αρχείων , ο διαμοιρασμός της οθόνης, η διαδραστικότητα.
Στις μέρες μας δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το οικονομικό θέμα. Τα online μαθήματα είναι πολύ πιο φθηνά από ένα παραδοσιακό ιδιαίτερο μάθημα, που ο καθηγητής θα έχει έξοδα μετακίνησης, έντυπων φυλλαδίων κλπ. Υπάρχουν λοιπόν διάφοροι παράγοντες που μειώνουν το κόστος των ηλεκτρονικών φροντιστηρίων.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η μάχη τελικά είναι άνιση. Τα τεχνολογικά εργαλεία σε συνδυασμό με τη σωστή διδασκαλία και το «μεράκι» του καθηγητή δημιουργούν ασύγκριτα αποδοτικότερη τη διδασκαλία μέσω online μαθημάτων.


Βιολογία online


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons