Λίγα λόγια για τη βιολογία

Βιολογία, λέξη σύνθετη από τη ρίζα των λέξεων βίος που σημαίνει ζωή και λόγος που σημαίνει αποτέλεσμα, εξήγηση, λύση). Η βιολογία, δηλαδή, είναι η επιστήμη που αφορά στην δομή και τη λειτουργία κάθε είδους έμβιου οργανισμού μηδέ του ανθρώπου εξαιρουμένου. Η βιολογία κυρίως ασχολείται με τα χαρακτηριστικά των οργανισμών, με το πώς δημιουργούνται τα είδη είτε σαν ολοκληρωμένοι οργανισμοί, είτε τα μεμονωμένα μέλη τους. Ουσιαστικά, η βιολογία είναι μία υπερκείμενη επιστήμη από την οποία εκπορεύονται επιμέρους πεδία που έχει γίνει σύνηθες να θεωρούνται ανεξάρτητες επιστήμες, αν και ουσιαστικά πρόκειται για επιμέρους ειδικεύσεις της βιολογίας. Τέτοιες επιστήμες είναι η Γεωπονική, η Κτηνιατρική και η Ιατρική, οι οποίες είναι ουσιαστικά πρακτικές, εφηρμοσμένες επιστήμες της βιολογίας.

Η εστίαση της βιολογίας στο ατομικό επίπεδο των οργανισμών ονομάζεται Ατομική Βιολογία, η εστίαση στο μοριακό επίπεδο, Μοριακή Βιολογία και στο επίπεδο του κυττάρου, Κυτταρική Βιολογία. Η δε εξέταση πολυκυτταρικών μορφών αποτελεί έργο με το οποίο ασχολείται η πολυκυτταρική βιολογία, η Φυσιολογία, η Ανατομία, και η Ιστολογία.

Τα τελευταία χρόνια τεράστια σημασία δίνεται στη βιολογία τροφίμων και καυσίμων, αφού ο υπερπληθυσμός της Γης έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης και το αύριο διαγράφεται ζοφερό, αν δεν δοθεί από την επιστήμη λύση στο πρόβλημα που ενδέχεται να προκύψει με την έλλειψη σιτισμού και ενεργειακών πηγών στο άμεσο ή, έμμεσο μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που τα επαγγέλματα που αφορούν στη βιολογία γνωρίζουν άνθηση και μερικά από αυτά χαρακτηρίζονται ως επαγγέλματα του μέλλοντος.

Ακόμα, δε, και η έρευνα του DNA, η κλωνοποίηση κυττάρων και οργάνων που θεωρείται από μερίδα της επιστημονικής κοινότητας ως το αύριο στην ιατρική, στην εξέλιξη και την επιβίωση του ανθρωπίνου γένους, αποτελεί ένα πεδίο στο οποίο η βιολογία και η ανάπτυξη οργανισμών σε εργαστηριακό επίπεδο παίζουν τον κορυφαίο ρόλο.

Η αγορά εργασίας ζητάει, λοιπόν, καταρτισμένους ανθρώπους σε επαγγέλματα σχετικά με τη βιολογία και η εκπαίδευση το έχει λάβει υπόψιν της, με τα μαθήματα βιολογίας να έχουν μπει ως βασικότατα στο πρόγραμμα των πρώτων και των τελευταίων τάξεων γυμνασίου και λυκείου, τόσο ως βιολογία γενικής παιδείας, όσο και ως βιολογία κατεύθυνσης.


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons